روانشناسی طبیعت گردی برای کودکان و تاثیرات مثبتش بر روحیه آنان

طبیعت به عنوان یکی از نعمت‌هایی است که خداوند برای بشر فراهم کرده است، این نعمت بی‌نظیر به ما فرصت میدهد تا به

توسط مدیر سایت در 18 تیر 1402

طبیعت به عنوان یکی از نعمت‌هایی است که خداوند برای بشر فراهم کرده است، این نعمت بی‌نظیر به ما فرصت میدهد تا به آرامش و آرامش‌بخشی دست پیدا کنیم. به دلیل فرارسیدن زمستان و شیوع ویروس کووید-۱۹، بسیاری از کودکان در خانه هستند و فاصله زیادی با طبیعت دارند. بنابراین، با گردش در طبیعت، کودکان می‌توانند به زیبایی‌های دنیای پیرامون شان بپردازند و از جمله مطالعه، تلاش، تعامل با دیگران و تعامل با یک عالم بزرگ، در اندازه گیری ذهن و روان آن‌ها کمک کند.

از این رو، استفاده از روانشناسی طبیعت گردی یکی از راه‌هایی است که به کودکان کمک می‌کند از اتاق خود خارج شده، فراتر از شهر و دور از تمام مسایل روزمره‌ی خود، به خود، به دیگران و به جهان ببازند. با مشاهده زیبایی‌های طبیعت از جمله درختان، گل‌ها و مناظر طبیعی، احساس شادی و آرامش خود را به بیرون بیاورید و درنهایت روانشناسی کودکان را بهبود بخشید. در واقع، مطالعات نشان داده‌اند که طبیعت گردی می‌تواند عوارض روحی کودکان، مانند اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.

با چند نکته عملی، روانشناسی طبیعت گردی است که آیات خداوند از طریق این جهان به ما شد: کودکان می‌توانند نزدیک برکه شند یا در حلقه‌ی درخت، دویدن، پریدن یا به دنبال حرکت وجود دیگر، همچنین با استفاده از هر پنج‌حس خود، تمرکز خود را بهبود بخشید و فرصتی برای تفریح الفت بخش، فکر می‌کنند. در کل یک فرصت توصیفی برای کودکان یافتن طبیعت، برای روحیه و خودشناسی آنان می‌تواند، همچنین حرکاتی که به اعتماد به نفس و ایجاد ارتباط وابسته به دیگران، مانند چپ چری، با همان کودکان بندر، شامی‌باب‌شانه و غیره کمک می‌کند.



"تأثیر طبیعت گردی بر روحیه کودکان (طبیعت، گردش، کودکان

طبیعت گردی برای کودکان یک تجربه بسیار مثبت و جذاب است که می‌تواند تأثیر بسیاری بر روحیه آنان بگذارد. آیا شما هم احساس می‌کنید که وقتی در محیطی طبیعی هستید، بهتر و شادتر از زندگی لذت می‌برید؟ همین امر برای کودکان نیز صادق است. هر طور که کودکان در معرض طبیعت قرار می‌گیرند، انرژی و ذهنشان شادی می‌کند و از این رو ممکن است شما بخواهید آنان را به این تجربه دعوت کنید و با مهیج برای آنان زمان بگذارید.

طبیعت گردی می‌تواند فرصت بی نظیری برای توسعه حواس، تحلیل و تفکر، خلاقیت و یادگیری در کودکان باشد. ممکن است این تجربه جدید برای کودکان، به نوعی باعث تحریک و تغییر در افکار و افزایش پایداری حافظه شان شود. از طرف دیگر، وجود در طبیعت برای کودکان حس آرامش و رضایت را به همراه دارد و حتی می‌تواند برای کاهش استرس و اضطراب آنان مفید باشد.

یکی دیگر از مزایای ضروری طبیعت گردی برای کودکان این است که باعث می‌شود که کودکان بیشتر با یادگیری در محیط خارج از کلاس در ارتباط باشند. کودکان از این تجربه بهره گیری کرده و آن را به معماری طبیعی، پادشاهی حیوانات، شناخت محصولات زراعی، طبیعت فیزیکی، فصل های مختلف سال و … یاد می‌گیرند.

در نهایت، بازهم باید گفت که طبیعت گردی برای کودکان بسیار مفید و مثبت است و این تجربه قابل حمایت است. به گفته کارشناسان، شرکت در فعالیت‌های مرتبط با طبیعت می‌تواند میزان روحیه و خلاقیت کودکان را بسیار افزایش دهد و به مقابله با مشکلات روزمره اشتغال دارند. از طرفی، تجربیات طولانی مدت برای کودکان به قدر کافی مهم هستند که در طول عمر آنان تأثیر گذار باشند. این تجربه جذاب و مفید را برای کودکان هم باید حمایت و تشویق کنیم.



تجربه مستقیم با طبیعت

تجربه مستقیم با طبیعت یکی از روش‌هایی است که می‌تواند برای استرس زدایی و تجدید نشاط انسان‌ها مفید باشد. این تجربه ممکن است شامل حضور در طبیعت، مشاهده رویش گیاهان و جانداران، یا انجام فعالیت‌هایی مانند کوهنوردی، شکار، یا پیاده‌روی در مسیرهای جنگلی باشد.

شاید حضور در طبیعت و مشاهده زیبایی‌های آن از جمله تجربیاتی باشد که بیشترین خستگی و افسردگی را از انسان‌ها برداشته و آن‌ها را به سوی شادی و رضایت از زندگی هدایت می‌کند. در بین ماها کسانی هستند که با مشاهده هنری‌های زیبای طبیعت، مانند طلوع و غروب آفتاب، احساسات عمیقی از جمله عشق، صبر، و تامل را تجربه می‌کنند.

مردم به عنوان بخشی از طبیعت، در اکثر مواقع شیوه زندگی مناسبی برای خود ندارند و از روزگار خویش ناراضی و رنج برتر. با اتخاذ گام‌های مشخص برای دستیابی به همین تجربیات، آن‌ها می‌توانند تمرینی بهبود یافته شده از دقت، تمرکز، تاثیرات کاهش استرس، و تقویت روابط انسانی کسب کنند.

از طرفی، تجربه مستقیم با طبیعت، باعث بهتر شدن سلامتی عمومی انسان‌ها نیز می شود. برای مثال، مشاهده ماهیان، پرندگان وحشی و حتی جانوران وحشی از جمله تجربیاتی است که می‌تواند باعث شکل گیری حس مراقبت و محافظت از محیط طبیعی شود و برای سازگار شدن با طبیعت و همچنین از دنیای طبیعی بهره برداری مسئولانه تر بکار گیری شود.



بهبود روحیه کودکان

روحیه کودکان در طول مراحل رشدشان ، می‌تواند بسیار متغیر و ناپایدار باشد. زمانی که کودکان با مشکلات مختلفی مواجه می‌شوند، مانند خشم، ترس، ناراحتی و اضطراب ، احساسات منفی آنها افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل، بهبود روحیه کودکان زمانی به وجود می‌آید که آن‌ها بتوانند با مشکلات خود مواجهه کنند ، بهتر از آن‌ها برخورد کنند و احساسات منفی خود را کنترل کنند.

یکی از مهمترین روش‌هایی که بهبود روحیه کودکان را تسریع می‌کند ایجاد روابط موثر با والدین و دیگر افراد اطراف آنها است. والدین و اهل خانواده می‌توانند کمک کنند تا کودکان خود را در مواجهه با موقعیت‌های دشوار برداشت کنند، با احترام و اعتماد به نفس بالا به همه پاسخ دهند و از احساساتشان در مواجهه با مشکلات خبر و نظرات‌شان را شنیده کنند.

افراد دیگر برای کمک به پایداری روحیه کودکان می‌توانند از حرکات کوچک و مثبت استفاده کنند. یک لبخند دوست داشتنی، یک کلمه بهترین چیزی است که می‌توان به کودکان بگوییم، به عنوان یک دوست، یک معلم، یا حتی یک غریبه.

به علاوه ، هنرهای خلاقیت می‌توانند به بهبود روحیه کودکان کمک کنند. ترسیم ، قصه گویی، موسیقی و بازی‌های فعالیتی کودکان را به سمت جلب علاقه آن‌ها به خود تشویق می‌کنند. با فعالیت در جاهای خلاقانه و با اشتیاق ، کودکان احساس خود را تقویت خواهند کرد و با حل مشکلات خود به موفقیت دست خواهند یافت.

البته برای بهبود روحیه کودکان هیچ راه حل مشخصی وجود ندارد ، زیرا هر کودک میزان حساسیت خود را دارد. با این حال ،از راهبردهای مختلف و حفظ شادی و سلامت خود فقط به کودکان کمک نمی‌کند، بلکه به پاسخ دادن به نیازهایشان و ایجاد هماهنگی بین روحیه و شرایط زندگی کودکان کمک می‌کند.



اثرات مثبت طبیعت بر روان کودکان

محیط طبیعت و مراجعه به فضاهای باز، برای سلامت روحی و روانی کودکان بسیار مفید می باشد. محققین، بر این باورند که زمانی که شخص در معرض طبیعت قرار میگیرد، سطح تنش و استرس کاهش می یابد و باعث آرامش و احساس خوشایندی می شود. به همین دلیل، ارتباط با طبیعت می تواند به عنوان یک روش درمانی برای کودکان با اختلالات و مشکلات روانی نیز مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال، یک پژوهش نشان داده است که مراجعه به حیاط پرورش می تواند باعث افزایش خلاقیت و مهارت های اجتماعی کودکان شود. همچنین محیط طبیعی می تواند به افزایش تمرکز و توجه کودک در کارهایش کمک کند.

رفتار و فعالیت هایی که در طبیعت قرار می گیرد نیز از مزایای دیگر این روش درمانی است. برای مثال ، شمارش و مشاهده پرندگان یا آچار کردن یک ابریشمی ،کودکان را درگیر و حواس پرتی را برطرف می کند. همچنین تماشای طبیعت یک ضرب المثل رایج "آرامشمان را برگردانید" است، به این معنی که برخورد کودک با طبیعت باعث آرامش و احساس امنیت در او می شود.

با توجه به این مزایا، بسیاری از مدارس و دانشگاه ها در سراسر جهان، برنامه هایی را دارند که به کودکان و نوجوانان اجازه می دهد برای یک بخش مشخصی از روز، در فضاهای باز و معرض طبیعت باشند. به عنوان یک پدر و مادر، می توانید روزهای آخر هفته خود را با دوستان و خانواده خود در پارک ها، مزارع و جنگل های دور افتاده گذرانید تا باعث افزایش روانی و عاطفی کودکان خود شوید. در نهایت با توجه به مزایای بسیار این روش درمانی، این ایده ضروری است که در مجامع آموزشی و اجرایی به اهمیت فعالیت های مربوط به طبیعت و ارتباط با آن توجه ویژه‌اای شود.



طبیعت گردی به عنوان درمان ذهنی

طبیعت گردی به عنوان درمان ذهنی برای بسیاری از افراد مفید واقع شده است. کوهنوردی، پیاده روی، کمپینگ، شنا و تفریحات خارج از درون شهر از جمله مواردی است که فرد را به محیط پاک و آرام دور از دغدغه‌های روزانه خود می‌برد. این فعالیت‌ها باعث تفریح و استراحت ذهنی و فیزیکی هستند.

در طبیعت، فرد برای مدتی دور از دغدغه‌های روزانه و شلوغی شهر واقع می‌شود. این زمینه مناسبی برای بازگشت به خود و ارتباط بیشتر با طبیعت می‌باشد. هوا و روشنایی طبیعت منجر به بهره‌وری از نور طبیعی شده و این می‌تواند روی طرحواره خواب و احساسات روانی فرد تاثیر بگذراند.

طبیعت گردی نتایجی مثبت بر روی سلامتی دارد و می‌تواند به منبع تفریح مفید برای انسان ها تبدیل شود. همچنین، آرامش طبیعی، سبب کاهش استرس و اضطراب در ذهن فرد می‌شود. به علاوه، افرادی که از ناراحتی‌های روحی رنج می‌برند و برخی اختلالات شخصیتی دارند به کمک طبیعت گردی احساس بهتری پیدا کرده، انرژی مثبت و قوی‌تر در طول روز به قلب، روح و ذهنشان می‌داده اند.

با برگزاری تورهای طبیعت گردی، ارتفاع یا طول‌های بلند تنها عامل پرطرفداری نیستند. بلکه هدف اصلی این تورها، آشنایی افراد با زیبایی‌های طبیعت و تجربه های جدید است. علاوه بر این، فرصت های برگزاری بیشتر پیاده روی، شنا، کوهنوردی، کمپینگ، اسکی و موارد دیگر در طبیعت افزایش می‌یابد. در نتیجه، طبیعت گردی به عنوان یک درمان ذهنی، می‌تواند به رسیدن به جامعه‌ای شاد با افرادی سالم و خوش بین کمک کند.


زندگی سبز

منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن